7
foto's
Kenmerken
Algemeen
Adres Ramen 11-a
Postcode/Plaats 1621 EK Hoorn
Gemeente Hoorn
Provincie Noord-Holland
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 339.000 k.k.
Aangeboden sinds 4 weken geleden
Ligging In centrum, nabij winkels, nabij treinstation, nabij bushalte en nabij basisschool.
Woning
Soort Herenhuis
Bouwjaar 1590
Perceeloppervlakte 211 m²
Woonoppervlakte 184 m²
Aantal woonlagen 1
Aantal kamers 1
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 1
Voorzieningen Investeerders of eindgebruikers opgelet waarde na realisatie waarde 184 x 3200 euro pm2
Beschrijving

WONINGZOEKENDEN OPGELET! Zeer gewilde Hoorn!

PERFECTE MOGELIJKHIED om een GELIJKSVLOERSE en KARAKTERISTIEKE WONING te realiseren metmaar liefst 184 m² aan woonoppervlak gelegen aan een van de meest geliefde en sfeervolle straten van de historische Hoornse binnenstad.

Deze ZEER ROYALE EN STIJLVOL AFGEWERKTE KANTOORRUIMTE is gevestigd op de begane grond van het SCHITTERENDE en MONUMENTALE HERENHUIS en mag van de gemeente Hoorn worden omgetoverd tot een ROYALE WOONRUIMTE.
De pittoreske, brede trapgevel van het zogenaamde Haarlemse type is rijk met natuurstenen blokken versierd en is uniek voor de Hoornse binnenstad.

LOCATIE: zeer gunstig, rustig en direct aan het winkelhart van de historische Hoornse binnenstad gelegen met alle denkbare faciliteiten op zeer korte afstand.

INDELING
De hoge en solide openslaande deuren bieden u toegang tot een sfeervolle en royale ontvangsthal met prachtige glas-in-lood bovenramen, tegelvloer v.v. antieke tegels en een heerlijk, hoog plafond met de balken in het zicht.
Voorts de zeer lichte, grote en fraai afgewerkte ruimte met een verhoogd gedeelte aan de voorzijde welk u een pittoresk uitzicht op de historische straat Ramen biedt. Onder dit gedeelte treft u een souterrain (ca. 12 m²) aan v.v. een ruime spreek(werk-)kamer met antieke vloertegels en een natuurlijke lichttoetreding.

Aan de achterzijde bevindt zich een lichte en zeer royale ruimte welke nog vrij kan worden ingedeeld en o.a. toegang biedende tot een ruime technische ruimte, een flinke kantoorruimte en tot een volledig betegelde toilettengroep met dames- en herentoilet en een urinoir. Tenslotte treft u hier nog een pantry met een keukenblok en een inbouwkast v.v. Intergas HR combiketel (2005).
De begane grond beschikt over een uitgebreid aantal, deels in het plafond geïntegreerde, lichtarmaturen, diverse lichtkoepels en een brede lichtstraat.
De hoge en prachtige ramen aan de voorzijde zijn v.v. fraaie glas-in-lood bovenramen en elektrisch bedienbare binnenrolluiken en maken de karaktervolle en representatieve uitstraling van het totaal helemaal af.

INSTALLATIES:
Verwarming en warmwatervoorziening: middels Intergas HR combiketel (b.j. 2005).
Warmteterugwinunit: R-VENT WHR 950
Airco-installatie
Elektrische installatie: modern en zeer uitgebreid, 18 groepen

BEREIKBAARHEID: Dit pand is zowel met de auto alsmede met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar, de bus stopt op de hoek en het NS station bevindt zich op slechts enkele loopminuten afstand.

BESTEMMING: momenteel “Dienstverlening” conform het bestemmingsplan “Binnenstad” (2008), echter heeft de Gemeente Hoorn aangegeven dat er geen bezwaar is om hier een woonruimte te realiseren.